Fem anledningar till att bygga ditt drömhus med oss

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Värdet av att ha en egen gräsmatta, den röda tråden och fem anledningar till att välja Skidstahus. Här delar André Swahn, hussäljare i Stockholm, med sig av sina husbyggartips. 

Varför tror du att allt fler vill bygga eget hus?

– Många har börjat värdera sitt hem högre, framförallt nu under coronapandemin. Hemmet har plötsligt blivit en plats där man både umgås, jobbar, tränar och semestrar. Och att då kunna skapa sitt hus precis så som man vill ha det har blivit mångas dröm. När man inte längre i samma utsträckning kan åka utomlands eller hänga på offentliga platser har gräsmattan fått ett mycket högre värde. 

Vad är dina råd till någon som vill bygga hus?

– Börja med att hitta en tomt du gillar och välj därefter hustyp. Det är mycket enklare att anpassa huset efter tomten, än tvärtom. Och en plan tomt utan berg är alltid en bättre förutsättning ur ett kostnadsperspektiv. Samtidigt går det såklart att fixa till tomten, men att exempelvis spränga, drar ofta iväg i pris. Ett annat tips är försöka ha en röd tråd när du bygger. Både hela huset för sig men också så att det passar ihop med området och omgivningen. Det blir exempelvis konstigt att bygga ett slott i ett vanligt bostadsområde. 

Berätta lite om dig själv, vem är du som säljare?

– Jag är 30 år gammal och bor på Värmdö med min sambo och vår son på 2,5 år. Som säljare är jag personlig och noggrann. Jag vill att det ska bli rätt från start. Jag tycker också det är viktigt med kommunikation och återkoppling så att du som kund känner dig trygg och kan följa hela processen. Jag försöker också att få fram vad du är ute efter för känsla. “Vilken känsla vill du ha i vardagsrummet?” eller “hur vill du känna när du kliver in genom dörren?” När det handlar om att bygga sitt hem tror jag att känslan är det viktigaste för att det ska bli bra. 

Andrés 5 anledningar till att du ska välja Skidstahus 

  1. Flexibiliteten. Vi kan anpassa huset helt efter dina önskemål vilket långt ifrån alla konkurrenter kan. 
  2. Kvalitén. Vi använder material av bästa sort, och trä från senvuxen skog från Västernorrland. 
  3. Våra samarbetspartners. Vi väljer alla våra entreprenörer och partners med omsorg. De håller hög kvalité och är ofta lokala med hänsyn till både miljö och kostnad. 
  4. Kunskapen. Vi har extremt många års erfarenhet av husbygge inom företaget. Oavsett fråga, finns det alltid någon som vet svaret.
  5. Engagemanget. Vi tar oss an varje projekt som om det vore vårt eget. Vi är intresserade på riktigt och vill att det ska bli så bra som de bara går. 

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss