Frågor och svar

Här kan du hitta svaren på våra vanligaste frågor om att bygga med Skidstahus.

Bygg utifrån era förutsättningar. Tänk efter, vad behöver vi i vårt hus? Är det extra stora sovrum? Mycket förvaring? Kanske ett stort garage? Börja med att tänka ut vad det är ni är ute efter, jobba sedan vidare med planritningar och utseenden därifrån.

Börja med att ringa banken och gå igenom era tankar med dem. Berätta vilket område ni tänkt bygga på och ungefär hur ni föreställer er att det ska se ut. Banken kan då hjälpa er att ta fram en grov budget. När ni har koll på budgeten undviker ni att sväva ut med idéer som i slutändan inte är genomförbara. Börja i rätt ände så sparar ni en hel del tid.

Tittar man på den stora på husmarknaden idag så gör alla aktörer jättebra hus. Vi följer alla samma regler och lagar, så det kommer inte att skilja jättemycket på hur en yttervägg byggs. Prioritera istället att hitta en aktör som har mycket erfarenhet och entreprenörer som varit med länge. Stämmer de två sakerna så kan husleverantören hjälpa er att undvika en hel del fallgropar, och det är just där Skidstahus skiner – vi har trots allt varit i branschen i över 60 år. 

Ja! I stort sett kan vi på Skidstahus göra vad som helst. Vi flyttar dörrar, fönster och väggar samt minskar eller förlänger efter just dina behov så att det passar dig och din tomt.

Det är svårt att svara på eftersom det skiljer sig mycket beroende på vart i landet du vill bygga. Prata med din säljare om hur det ser ut på din ort, men räkna med 12-18 månader.

Håll så mycket som möjligt av kommunikationen via mejl. Det går alltid bra att ringa oss, men det är väldigt praktiskt att ha kvar allt som man diskuterat på mejlen. På så vis går det alltid att söka upp om man glömt något eller vill dubbelkolla vad som egentligen sagts.

Skidstahus anpassar huset just för dig och dina behov men som standard ingår:

  • Köksinredning och förvaring från JKE (Electrolux Home).
  • Vitvaror från Electrolux.
  • Parkettgolv från Kährs.
  • Innertak består av takskiva från Byggelit, alternativt obehandlad panel från Norrlandsträ.
  • Ytter- och innerdörrar kommer från Diplomat.
  • Genomgående 3-glas superenergifönster från Elitfönster.
  • Betongtakpannor från Benders eller plåt med takpannekaraktär från Nordprofil Byggplåt.
  • Platta på mark, vattenburen golvvärme och frånluftsvärmepump från Nibe. 

    När du köper ett hus ingår även ett års villaförsäkring från Länsförsäkringar samt stöd av Nordea vid ekonomiska frågor genom hela processen.På Skidstahus jobbar vi med flexibilitet och det innebär att du som kund får skräddarsy ditt framtida hem. Varje hus vi tillverkar är unikt och vi har sålt hus som kostar allt mellan 900 000 kr till 7 miljoner. Genom lång erfarenhet har vi idag en effektiv produktion i fabrik och en säljare som alltid försöker tillgodose era behov. 
Kontakta en säljare i din region för att veta pris på det objekt du funderar på. Om du har en egen planritning kan du skicka in den här så kontaktar vi dig.

Våra vitvaror kommer från Electrolux och har en garanti på två år.

Din säljare guidar dig genom processen och har hela Skidstahus samlade kunskap bakom sig.

Den uppvärmning som passar dig och ditt hus bäst helt enkelt. Det vanligaste alternativet hos oss är en frånluftsvärmepump som sköter vattenburen golvvärme.

Från att huset lämnar fabriken på lastbilen.

Ingen alls faktiskt. Det är Skidstahus, entreprenörerna och din kontrollansvarig som samlar ihop all nödvändig dokumentation.

Det gör du enklast här

 Skidstahus erbjuder tomter i vissa delar i landet, här hittar du hela vårt utbud. 

Om så önskas, absolut!Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss