Vår historia

Hitta hit

Adress:

Äskja 310
873 95 Ullånger

Vår historia

Det hela började med ett litet snickeri i byn Skidsta, strax utanför Ullånger mitt i hjärtat av Höga Kusten. Där producerade den då 23-årige Sven Edholm, Skidstahus grundare, en praktisk skoputsare som han sålde på postorder för 30 kronor. Succén blev snabbt ett faktum och verksamheten växte i rask takt.

Det första husliknande bygget blev en lekstuga, för att sedan inkludera även garage och mindre sommarstugor. 1961 blev det lilla snickeriet i Skidsta för litet för Sven. En ny fabrik tog form alldeles intill Ullångersfjärden – samma fabrik som än i dag är vårt huvudkontor. Mycket har förstås förändrats sedan 1961, men framtidstron och vår entreprenöriella anda lever kvar.

År 2017 förvärvades Skidstahus av Storskogen Industrier AB. Storskogens vision var att driva bolaget vidare på samma fina sätt som tidigare – med en ständig ambition om att utvecklas och bryta ny mark.

I maj 2023 köpte Ingemar Kallin och Kalle Holmlund företaget och gav Skidstahus ny luft under vingarna. Och sedan dess har efterfrågan på småhus sakta men säkert börjat återgå till normalläge.

Varje dag lastas våra nyckelfärdiga hus på långtradare för vidare transport till nybyggare runt om i landet – från Smygehuk i söder till Kiruna i norr. Drömmer du också om att få flytta in i ditt eget skräddarsydda hus? Då har du hittat rätt!

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss