Kontakta säljare

Stäng

Söker efter säljare i [kommun]

Är du intresserad av våra hus eller planritningar?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort. Och har du frågor kan du självklart både maila eller ringa.

Skicka förfrågan

Tack! Har du kikat in planritningsarkivet?

Där kan du hitta idéer och inspiration till ditt framtida hus. Vi kan bygga precis som du vill ha det.

Planritningsarkivet

Vår historia

Vår historia startade 1953 och vi är nu inne på vårt sjätte decennium. I hjärtat av Höga Kusten tillverkas våra hus av senvuxen skog från Norrlands moar.

Nycklar till Skidstahus framgångar då som nu – Entreprenörsanda och framtidstro

Som företag är Skidstahus nu inne på sitt sjätte decennium. Det var närmare bestämt 1953, som det hela startade. Den då 23-årige Sven Edholm, med goda kunskaper i möbeltillverkning och massor av entreprenörsanda i bagaget, började med snickeri i mindre skala på en loge i byn Skidsta, därav företagets namn.

Taburett på postorder Bland de första produkterna som började serietillverkas var en skoputstaburett, som såldes på postorder för 30 kronor och som, enligt reklamen, skulle göra skoborstningen till ett nöje. Det första husliknande inslaget i produktionen var en lekstuga. Den blev en försäljningsframgång över landet och följdes sedan av bl.a. serietillverkade garage och mindre sommarstugor.

Skidstahus från Äskja Verksamheten växte snart ut logen i Skidsta och den nya fabriken vid Ullångersfjärden i byn Äskja invigdes 1961. Här har Skidstahus fortfarande sin fabrik och sitt huvudkontor. De Skidstahus som nästan dagligen lastas på långtradare för transport till väntande nybyggare runt om i landet är alltså egentligen Äskjahus.

Över hela landet Säljorganisationen har förändrats mycket genom åren. Från början sköttes nästan all försäljning från Ullånger. I dag finns ett 20-tal försäljare spridda över landet, från Skellefteå i Norr till Simrishamn i söder – och även i Norge. Uppbyggda visningshus finns på Husexpo i Stockholm och på Husknuten i Göteborg.

Växte ur kostymen Försäljningsframgångarna har varit mycket stora under de senaste åren. Aldrig förr har det sålts så många Skidstahus. Det har bl.a. lett till att man nu även tvingats bygga nytt åt sig själva. Nya fabriksytor rymmer ett par nya produktionslinjer, som ska svara mot den allt större efterfrågan.

Lokal förankring När Sven Edholm avled 1976, tog hustrun Essy över driften. Hon sålde 1985 företaget till Hans-Erik Körning och Carl Gulliksson och 2002 var det dags för ägarbyte igen. Den lokala förankringen behölls, när Leif Svanholm, Håkan Westerlind, Göran Edlund och Per Gutung tog över taktpinnen och nu framgångsrikt lotsar företaget in i framtiden.

Skidstahus förvärvas av Storskogen År 2017 skedde ett generationsskifte som resulterade i att Skidstahus förvärvades av Storskogen industrier AB. Storskogens vision är att driva bolaget vidare på det fina sätt som det redan görs, men att utveckla och driva företaget framåt.