3 tips för att fixa bästa belysningen på altanen

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Höj myskänslan på uteplatsen med en genomtänkt belysning. Här listar vi tre tips för att sätta stämningen och skapa en välbalanserad altan med olika typer av ljuskällor.

Allmänbelysning med lång livstid

Investera i spotlights med lång livstid av god kvalitet så undviker du att behöva byta ljuskälla ofta. LED belysning är ett bra val eftersom de generellt håller i många år. På lampförpackningar går det ofta att utläsa hur många år de ska hålla men det beror också på hur många timmar om dygnet de planeras att vara tända. Investera i en timer för att optimera livslängden. 

Belysning som höjer mysfaktorn

Med ljuslyktor, ljusslingor och taklampor för utomhusbruk blir uteplatsen extra mysig när mörkret faller på. Om du har träd eller buskar på tomten kan ljusslingor med fördel ringlas runt och skapa en känsla av en större uteplats. En taklampa över matplatsen skapar en rumskänsla för varma kvällar. 

 

Punktbelysning som framhäver 

Med punktbelysning kan du framhäva det unika i trädgården runt altanen eller vägleda besökaren. Belys vackra träd eller annan växtlighet, murar eller tomtens växthus. Tänk på att undvika att belysa stökiga områden på tomten för en trevligare upplevelse. Använd ljuskällor med låg effekt för att undvika bländning.

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss