Inred med naturmaterial

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Inredningstrenden 2020 pekar på att vi idag alltmer väljer att investera i färre föremål – men med högre kvalitet. Allt fler vill bidra till en hållbar planet och investerar i föremål som håller flera år framför slit- och släng-produkter. Nu vill vi bidra till en hållbar planet och vi ser en mer långsam trend även inom inredning. Här kommer några vardagliga ting som bidrar till hållbar kraft och skönhet till ditt hem.

Återbruk och naturmaterial

Innovativ design och material som bambu, hampa och återvunnen polyester står högt i fokus just nu. Kanske kan en matta gjord av återvunna PET-flaskor bli ditt nästa inköp till hemmet? Vi inspireras av second hand-möbler och inredningsdetaljer och letar föremål i keramik, bambu och rotting för att inreda våra hem med i år. Glöm aldrig att allt återbruk gör skillnad för planeten! 

Rotting & torkade blommor

Rotting och torkade blommor är en trend som följer med in i 2020. Det är inte så konstigt då det både är hållbart och vackert att titta på. Naturmaterial syns både inne och ute i form av klassiska rottingfåtöljer och soffor. Torkade blommor förekommer i olika konstellationer som i helt torkade buketter eller i kombination med färska snittblommor.

Nya material

Vi ser även många nya uppstickare på inredningsmarknaden – nya spännande material som utvecklas och blir en naturlig del av våra hem under 2020. Okonstlat och enkelt, som krukor av återvunnet papper och förvaringskorgar tillverkade av majsblad. En viktig fråga man kan ställa sig är hur produktionskedjan ser ut: vart kommer råmaterialet ifrån och är produktionen av produkterna etisk och ekologisk? För att få större kunskap för att göra ett medvetet val – titta efter miljömärkningar och certifieringar på produkterna. 

Hantverk och traditioner

Att inreda med hantverk skapar mer personlighet och mer karaktär i ditt hem. I år får gamla hantverkstraditioner ett starkt uppsving – som vävda mattor färgade av naturliga växtfärger och korgar i näver som är på samma gång vackra och funktionella. Även handdrejade produkter och handblåst glas kommer starkt bland trenderna. Ett hantverk har en tydlig avsändare och ett personligt tilltal. Hantverk kan bära på en historia som fabriksproducerade produkter inte gör. De billiga prylar som används och senare kastas efter några månader är onödiga. Material som har möjlighet till åldersrelaterad patina känns extra relevant både nu och i framtiden.

 4 tips till en mer hållbar inredning

  • Investera i inredning som kan åldras med dig och ditt hem. Gedigna hantverk som håller i längden är ett viktigt ledord när du ska köpa nytt.
  • Ändra plats och flytta runt på saker i ditt hem. På så vis kan du ge dem nytt liv och du slipper köpa nytt så fort du ledsnar.
  • Torkade blommor vissnar aldrig – de håller så länge du vill. När trädgården står i blom, varför inte blanda in färska blommor i buketten? Det kan bli en storslagen succé!
  • Hitta din hållbara inredning second hand – både prisvärt och bra för miljön. Leta efter inredning med material som kork, linne, slitstarkt trä och keramik.

 

Bildkälla: Granit.se

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss