Kom igång med badrumsplaneringen

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Badrummet är för många ett av de roligaste rummen av ett hus att planera, men också ett av de mest kostsamma. Därför kan det vara smart att planera detta lite extra noggrant. Här ger vi tre tips till hur du kommer igång med planeringen av ditt badrum.

1. Fundera kring hur du kommer att använda badrummet

Planeringsfasen är a och o, så lägg ner tid på den. Utgå från badrummets yta och planera utifrån vad som är viktigast för dig. Hur kommer du att använda badrummet? Vill du ha tvättmaskin, relaxavdelning eller bastu? Kanske kommer du framöver behöva utrymme för skötbord? Om det finns flera badrum i huset kan du även fundera på hur du vill ha uppdelningen mellan dem.

2. Välj en stil

Det finns oändligt med badrumsstilar vilket gör att du verkligen kan göra badrummet till ditt. Är du ute efter lantligt och romantiskt, modernt och avskalat eller vill du skapa en lugn oas med natursten och gröna växter? Självklart kan du också blanda olika stilar. Men tänk på att en allt för extraordinär stil är lättare att tröttna på och kan göra huset mer svårsålt. Många väljer också anpassa badrummet till den övriga stilen i huset. Kom ihåg att även om du väljer en avskalad stil kan du enkelt skapa variation med textilier, växter och andra personliga inredningsdetaljer.

3. Planera belysning

Belysningen är en jätteviktig del, både för att du ska se ordentligt men också för att skapa en mysig badrumsmiljö. Det bästa är att satsa på flera olika ljuskällor. Börja med allmänbelysning i taket, gärna med dimmer så att du kan anpassa ljuset efter humör. Kanske är en spegel med inbyggd belysning ett alternativ? Slutligen är punktbelysning det som ger ditt badrum det där lilla extra – lys upp en hylla, en växt eller någon annan fin detalj.

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss