Skidstahus på väg mot rekordår

Det produceras just nu för högtryck på fabriken i Ullånger. Villamarknaden har kommit igång på allvar!

Fördubblad försäljning och miljoninvesteringar gör 2015 till ett rekordår för Skidstahus. Efterfrågan på villor uppvisar en närmast dramatisk ökning.

Det produceras just nu för högtryck på fabriken i Ullånger. Villamarknaden har kommit igång på allvar och för första halvåret 2014 redovisas en 100-procentig ökning jämfört med motsvarande tid i fjol.

– I produktionen är vi fullbelagda t.o.m. första kvartalet nästa år, säger vd Leif Svanholm. Och det tillhör inte vanligheterna. För vår personal är detta naturligtvis en trygghet och det innebär också ett antal nyanställningar.

– Rent försäljningsmässigt kan 2015 bli ett rekordår.

Konjunkturen har vänt
Skidstahus tillverkar även fritidshus och fjällstugor, men det är på villasidan som den stora positiva utvecklingen sker just nu.

– Det har nog bl.a. att göra med att konjunkturen vänder och att folk har kunnat spara ihop till kontantinsatsen som krävs, säger Svanholm.

Successiva investeringar
I takt med den positiva utvecklingen investeras successivt i ny teknisk utrustning i fabriken. På senare tid har det handlat om miljonsatsningar på bl.a. ny kap- och klyvanläggning, som underlättar och effektiviserar produktionen. Om efterfrågan fortsätter på samma höga nivå, kan det också bli aktuellt med en utbyggnad av fabriken.

Sysselsätter 250
Skidstahus har i dag 45 anställda. Av dessa arbetar 17 på huvudkontoret. Utöver detta finns ett 20 säljare utspridda runt om i landet – och i Norge. Med underleverantörer och entreprenörer inräknade, sysselsätter Skidstahus i dag 250 personer.

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss