Vägen till drömhuset – steg för steg

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

För dig som ska bygga hus väntar livets äventyr. Både små, stora, roliga och svåra beslut väntar runt hörnet. Under hela resan kan du vara trygg med att vi står vid din sida, från de första förberedelserna till inflyttningsfikat. 

Förberedelsetid

Första steget till ditt nya hem är att hitta en tomt att bygga på. Tomten spelar en avgörande roll för vilket hus du väljer, eftersom eventuella detaljplaner kan reglera var och hur du får bygga.

Husplanering

Nu börjar det roliga! Utifrån dina kriterier är det dags att planera husets utformning. Våra säljare är experter på vilka hus och planlösningar som passar olika behov. Alla våra hus går att skräddarsy tillsammans med vår husdesigner.

Avtalsskrivning

När ni hittat ett hus och en planlösning som känns bra gör säljaren en kostnadskalkyl. Om kalkylen accepteras av er skriver vi ett avtal.

Bygglovsansökan

Parallellt med avtalsskrivningen ska en bygglovsansökan skickas in till kommunen. Ni behöver också utse en kontrollansvarig, vilket är en opartisk konsult som hjälper till att uppfylla myndigheternas krav vid husbygge. Vi kan självklart hjälpa er med båda delarna.

Materialval

Under tiden som kommunen handlägger ditt bygglov passar det utmärkt att börja fundera på husets interiör. Valen är många – allt ifrån typ av innerdörrar till färg på taktegel. För att få en känsla för alternativen tipsar vi om att besöka något av våra visningshus för inspiration.

Slutbeställning

När bygglovet har beviljats av kommunen skickas den slutliga beställningen till vår husfabrik i Ullånger. Nu kan ni pusta ut i väntan på husleverans!

Tillverkning

Ditt nya hem börjar tillverkas och när huset väl är klart för montering körs det på lastbil ut till byggplatsen. Nu är det dags att bestämma ytskikt såsom tapeter, kakel och klinker.

Byggtid

När huset väl står på plats kan byggtiden börja. Hur lång tid det tar beror på många faktorer, genomsnittet ligger på mellan 15 och 20 veckor.

Slutbesiktning

Kontroll- och slutbesiktning görs av en erfaren certifierad besiktningsman, så snart huset är färdigställt.

Slutbevis/inflyttning

Det sista som återstår innan inflyttning är ett slutbevis från kommunen. Den ni har utsett som kontrollansvarig ansvarar för dialogen och fixar intyg. Vips har ni nycklarna i er hand. Välkommen hem!

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss