En Höga Kusten-dröm

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

I öppna landskap och med en makalös vy över Ullångersfjärden, där bor Caroline, Marcus och amstaffen Peak.

När lägenhetslivet började kännas trångt och tröttsamt började Marcus och Caroline att leta efter hus i Höga kusten. De sökte och sökte men hittade inget som föll dem i smaken, varken rätt hus eller rätt läge. De hade hört att Carolines farfar ägde en tomt med ett hus som inte fått någon kärlek på flera år. De beslutade sig för att åka och titta, helt utan förväntningar. På plats möttes de av ett gammalt timmerhus och en igenvuxen trädgård, men både Caroline och Markus såg direkt potentialen.

– När vi såg tomten och framför allt utsikten så såg både jag och Marcus en enorm potential och trots att vi inte ens pratat om att bygga eget så sa vi bara till varandra att “vi kör”. Det fanns inga andra alternativ, förklarar Caroline.

Med en fantastisk utsikt över Ullångersfjärden så var det just läget det som paret föll för och beslutade sig för att riva det gamla timmerhuset. De började titta på vilka alternativ som fanns i husväg.

– För oss var det självklart att vi skulle anlita Skidstahus. Jag är själv född och uppvuxen i Ullånger och har både vänner och familj som jobbar på Skidsta, bland annat så har min farfar jobbat där, så det var ett givet val.

Caroline och Markus föll för Nytorpet Norrfällsviken, som egentligen är ett fritidshus, men genom att trycka ut väggarna och förstora upp hela huset så blev husdesignen precis vad de drömt om.

– Vi föll framför allt för fönsterlösningen på Norrfällsviken och ville såklart få med så mycket av utsikten som möjligt.

Det gamla timmerhuset revs till grunden, och ingen annan var lyckligare än Carolines farfar som var så lyrisk över att tomten äntligen skulle få liv igen.

– Ja, farfar han har varit överlycklig! Dessutom har han hjälp oss jättemycket, förklarar Caroline. Utan honom hade vi heller inte stått här idag.

Byggprocessen har inte varit någon dans på rosor. Förutom strul med bygglov så har paret haft inbrottsförsök och en hel del strul med underleverantörer.

– Bland annat så fick vi veta veckan innan golvet skulle läggas att det utgått ur sortimentet. Det kan tyckas vara en småsak, men det är stressigt att bygga hus och med många personer inblandade så var det sådana tillfällen som ibland bara kunde kännas överväldigande. Dessutom har varken jag eller Marcus någon tidigare erfarenhet av husbygge. Men vi har lärt oss mycket under resans gång.

Huset började resas veckan innan midsommar 2017 och i december samma år fick paret flytta in och fira sin första jul tillsammans i sitt nya drömhus.

Att bygga ett eget hus blir så personligt

– Det bästa med att bygga hus är att det blir så personligt. Man vet att ingen annan bott innanför dessa väggar och alla val har vi gjort tillsammans, vi två. Dessutom har man levt med en ständig förväntan och längtan, det har verkligen varit en spännande resa med mycket känslor. Det kändes till och med lite tomt när vi väl flyttade in och allt på något sätt var över.

– Men helt klart är det ju inte. Till sommaren ska huset målas och sen är ju hela gårdsplaneringen kvar.

 1. Fakta

  Huset
  Nytorpet Norrfällsviken i förstorad version.
  3 sovrum, 1 badrum
  Kök och vardagsrum i öppen planlösning

  Vilka bor här? 
  Caroline Westin, 23 år, jobbar på Folksam.
  Marcus Jössund, 24 år, jobbar på Folksam.

 2. Instagram: Highcoastdream

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss