Ett husbygge är ingenting man vill stressa fram

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Vår husdesigner Jacob Edlund svarar på våra frågor och ger lite tips om vad han anser vara viktigt att tänka på innan och under byggprocessen.

I din mening – är det svårt att bygga hus? Och vad är det svåraste under processen?
– Att bygga hus är givetvis komplicerat och ofta den största affären man gör i livet. Mitt tips är att hitta en leverantör ni känner er trygga med samt att vara ute i god tid! Det är mycket val som ska göras, allt från husets utseende och omformning till köksluckor och ytskikt. Ett husbygge är ingenting man vill stressa fram. Det är där jag tillsammans med våra duktiga säljare finns till för er och hjälper er genom hela processen.

Finns det någonting som du tycker att man bör undvika som förstagångsbyggare? Exempelvis en speciell entreprenadform eller kanske till och med en viss typ av hus?
– Nej, med rätt leverantör fungerar alla typer av hus! Välj den hustyp som passar er och er tomt bäst. Man bör försöka att tänka långsiktigt – huset ska passa för er även om familjekonstellationen ändras, till exempel om ni får tillökning i familjen eller när barnen flyttar ut. Ni bygger ett hus för att trivas i, alla delar av livet!

Vad ska man tänka på när man väljer tomt?
– Fundera på vad som är viktigast för just er innan ni väljer tomt. Är det altan i söderläge eller plats för ett stort garage? Storlek på tomter skiljer sig väldigt mycket över landet, till exempel så är tomter som ligger närmare tätorterna ofta mindre och där det kan vara svårt att få plats med allt man vill. Då får man prioritera lite. Ett annat tips är att titta på detaljplanen. Vilka krav gäller för området där ni ska bygga? Får ni bygga så stort som ni tänkt? Är det möjligt att ha en övervåning på just den tomten?

”Det bästa med mitt jobb är att tillsammans med kunden få jobba fram ett hus som är skräddarsytt just för dem.”

Vad är det bästa med Skidstahus?
– Vår stora styrka är vår flexibilitet. Inget hus vi bygger är det andra likt, och det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Ofta kommer kunden tillsammans med sin säljare till mig med en helt egenritad skiss. Tillsammans jobbar vi sedan fram ett bra, praktiskt och personligt hus. Vi har ju även en katalog med hus, och även ett arkiv på vår sajt med närmare tusen olika varianter av planlösningar. Men det fungerar snarare som en inspiration för er där ni kan plocka lite från ett hus, lägga till något från ett annat samt komma med egna idéer. Till slut mynnar det ut i just erat hus.

Fakta:

Jacob Edlund
Gör: Husdesigner
Mail: jacob.edlund@skidstahus.se
Hemsida: www.skidstahus.se

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss