Fritidshuset som blev heltidsboende

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Lena och Christer Engberg började planera ett nybygge för flera år sedan och sålde sitt hus för att flytta in i en lägenhet i Kramfors under tiden. När lägenheten började kännas trång beslutade sig paret för att ta tag i platsen där Lena spenderat alla sina somrar som barn.

I Skullersta, en bit från Höga Kusten-bron ligger drömhuset som med sin magnifika vy får vem som helst att tappa andan, på en plats som betyder mycket för paret.
– Platsen betyder väldigt mycket för oss, framför allt för mig som spenderat varje sommar där i hela mitt liv, berättar Lena.

Från tanke till verklighet

En äldre stuga stod på tomten men revs till grunden till förmån för ett nytt. Efter att ha tittat runt bland olika hustillverkare föll valet på Skidstahus, främst på grund av den personliga kontakten som kändes rätt men också på grund av hur anpassningsbart det är.

– Det viktigaste för oss när vi valde att bygga nytt var att få med så mycket av utsikten som möjligt, förklarar Lena.


De valde en modell som fungerar som en kombination av både ett hus och en sommarstuga för att kunna vistas där året runt. Tillsammans med säljaren och arkitekten fick paret hjälp att förverkliga alla sina önskemål.

– Bland annat ritade vi om farstukvisten m för att få den att likna taket. I grundritningen fanns även en pelare som vi inte ville ha. Det har aldrig varit några problem att lösa.

Men som med alla andra byggen så har det alltid uppstått frågetecken, men Lena och Christer är tacksamma över all stöttning de fått under resans gång och att alla problem blivit lösta på ett smidigt sätt, oavsett hur små de varit.

– Vi hade till exempel valt ett vitt kakel till köket men blev uppringda och ombedda att komma förbi och ge en ytterligare synpunkt. Det visade sig att det vita kaklet såg ljusblått ut i ljuset, och Skidstahus ville inte sätta upp det utan att vi godkänt det en ytterligare gång trots att det var vi som valt det från början. Det slutade med att jag valde ett svart kakel istället, skrattar Lena.

Ett fritidshus som blev så mycket mer

Meningen var att det skulle vara ett fritidshus, men paret trivs så bra så de valde att flytta ditt permanent.
– Nu har vi sagt upp och flyttat från vårt boende i Kramfors så nu bor vi där permanent och trivs toppenbra!Fakta

Huset
Fritidshuset Trollarviken i förstorad version, 103 m²
2 sovrum, 1 badrum

Vilka bor här?
Lena Engberg, 53 år, jobbar som avdelningschef på Studieförbundet vuxenskolan.
Christer Engberg, 55 år, Säljare och har eget företag.

Instagram: Skullerstahills

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss