Öppen planlösning är en hustrend som håller i sig

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Som husdesigner på Skidstahus ritar och anpassar Jacob Edlund hus som matchar dina idéer. Det gör att du alltid får ett hus som är skräddarsytt för dig. Jacob berättar om några av de senaste hustrenderna, som bland annat innehåller öppen planlösning.

Vilka hustrender ser du bland kunderna?

– En trend som håller i sig bland våra kunder är öppna planlösningar med högt i tak och stora fönster. För några år sedan var det en trend att bygga stora hus på cirka 200 kvadratmeter, men nu går vi mer mot att bygga lite mindre men mer genomtänkt. På senare tid har vi fått in många önskemål om förråd, klädkammare och ett master bedroom. De hus du ser i katalogen eller på webben är främst till för inspiration, eftersom vi bygger skräddarsydda hus för alla våra kunder. Alla val är möjliga att göra.

Det är många val som ska göras i en byggprocess, hur vet jag vad som blir bäst?

– Ett bra tips är att besöka något eller flera av våra visningshus som finns på flera platser i landet. Genom att gå in i husen kan du få en känsla för olika lösningar och materialval. Valen för ditt hus gör du sent i processen så det finns gott om tid att fundera över du vill ha det.

Var hämtar du inspiration till ditt jobb?

– Jag inspireras mycket av områden med många gamla hus. När jag besöker olika platser i landet vill jag alltid strosa eller köra runt och kolla hur husen är byggda. Jag kollar symmetri, materialval och vilka hus som passar ihop med omgivningen. Jag är nog extremt arbetsskadad!

Vilket av era hus är du personligen mest höjd med?

– Ett enplanshus jag tycker att vi lyckats bra med är Villa Asp. Huset har funnits länge men har genomgått en ordentlig uppdatering både interiört och exteriört. Nu är kök och vardagsrum nästan 50 kvadratmeter stort och i kombination med en takhöjd på fem meter är Villa Asp ett hus som jag verkligen trivs i.

Namn: Jacob Edlund
Gör: Husdesigner på Skidstahus
Mitt bästa råd till nybyggare: “Innan du väljer husmodell, undersök hur solen går och i vilken riktning du vill ha en eventuell uteplats. Vill du ha ett garage, förråd eller carport? Tänk igenom placeringen tidigt, kanske genom att lägga ut rep eller pinnar som ger en uppfattning om husets storlek.”

 

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss