Kundanpassat Villa Klockestrand

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

I ett kundanpassat Villa Klockestrand i Nykvarn bor Linnéa, John och döttrarna Zoe och Joy.

Linnéa och John hade spanat in tomten redan 2013 i nybyggnadsområdet i Nykvarn. Tomten bokades tidigt men det dröjde fram till 2016 innan paret till slut fick köpa tomten.

– Vi visste ju redan långt innan att tomten skulle bli ledig framöver och var ganska snabba på att visa intresse och började redan då prata med leverantörer.

Det var då de fick kontakt med Jan, säljare på Skidstahus, som varit en stor stöttning i processen. Att valet föll just på Skidstahus beror även till stor del på möjligheterna att göra ändringar i den ursprungliga modellen.

– Vissa leverantörer är ju inte alls samarbetsvilliga på den biten, men med Skidstahus har det aldrig varit några problem att göra ändringar. Vi har också haft väldigt bra kontakt med Jan hela vägen som hela tiden hjälpt oss och besvarat våra frågor trots att även han vetat om att det varit lång väntetid på just tomten. Så det har känts tryggt, berättar Linnéa och John.

Burspråk och fokus på ytor

Paret utgick från Villa Klockestrand men valde att lägga till burspråk, balkong med tak samt sekelskiftespanel. På insidan har de har till skillnad från många andra inte lagt fokus på stort kök och badrum utan istället fokuserat på stora umgängesytor.

– För oss är det inte så viktigt med stort badrum och kök utan vi kände att det viktigaste för oss som är en aktiv familj är att ha stora ytor att röra oss på.

I planlösningen gjorde de ändringar som att förminska köket och vissa rum på nedervåningen till fördel för större ytor i vardagsrummet, något som de är väldigt nöjda med.

– Trots att vi gjort köksbänken mindre så känns vårat kök alldeles lagom, vi har gott om avlastningsyta men ytor som inte kommer till användning valde vi att prioritera bort.

Omtumlande och lärorikt

Att bygga hus känner paret har varit både omtumlande, lärorikt och roligt.

– Det svåraste är ju alla val man måste ta, allt från praktiska saker till att välja golv och köksbänk, och det enda man har att utgå ifrån är ju en liten träbit som exempel, skrattar Linnéa, och fortsätter:

– Men det roligaste har ju helt klart varit att få följa bygget under tiden och vi har varit här nästan varje dag för att se hur det skridit fram. Och nu när vi flyttat in känner vi att vi ändå tagit bra val längst vägen.

Inga oväntade överraskningar

Linnéa och John oroade sig lite över vilka motgångar som de skulle möta längst vägen då de hört så mycket om andra husbyggare som haft problem längst vägen, leveranser som blir försenade eller liknande. Något som de är positivt överraskade över att inte ha upplevt själva.

– Hela processen har varit så smidig. Vi har alltid känt att våra önskningar och ändringar har varit möjliga och vi har haft bra kontakt med alla hela vägen, allt från säljare till byggarbetare. Alla har verkligen varit tillmötesgående, berättar Linnéa och John.

I juli 2017 skedde avropet, leveransen av huset kom i mars 2018 och andra veckan i juli samma år samma år flyttade familjen in och ägnade semestern åt att måla huset och bo in sig i sitt nya hus. Flickorna Zoe och Joy är glada över att äntligen få sina alldeles egna rum och dessutom inreda dem själva.

Nu återstår altanbygge innan vintern kommer och till våren planerar paret att bygga carport, så gräsmatta och fixa i trädgården.

– Resten handlar ju mest om inredning och att göra huset mer personligt, men såna saker får ju ta sin tid, avslutar Linnéa.


Fakta

Huset
Villa Klockestrand (föredetta Havtron) med kundanpassningar
4 sovrum, 2 badrum

Vilka bor här?
Linnéa Eriksson, 32 år, sjukgymnast
John Folkesson, 35 år, sjukgymnast
Döttrarna Zoe och Joy, 7 och 4 år.

Instagram: villahavtorn

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss