Husdesignerns bästa tips inför ditt livs affär

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Att bygga hus är för de allra flesta den största affären i livet. Var ska jag bygga, vilken typ av hus och vilka materialval passar ihop? Som tur är finns det hjälp att få! Skidstahus egen husdesigner Jacob Edlund har svart bälte i att förvandla husdrömmar till nyckelfärdiga hem att trivas i.

Berätta om ditt jobb!

– Som husdesigner ritar och anpassar jag hus som matchar våra kunders behov och önskemål. Ibland får jag en postit-lapp med några anteckningar från kunden och ibland möter jag de som har en hel pärm med skisser och funderingar. Den variationen gör mitt jobb både utmanande och roligt.

Hur tänker du när du designar ett nytt Skidstahus?

– Jag utgår alltid ifrån kundernas önskemål. När jag märker att vi får förfrågningar på husmodeller vi ännu inte har så skapar vi nya lösningar. På senare tid har vi exempelvis fått önskemål om förråd, klädkammare och större sovrum. Bland våra kataloghus handlar det om att få in många olika varianter som visar på att det finns en uppsjö av olika lösningar att välja bland.

Vad är ditt bästa råd till alla nybyggare?

– När du väl vet var du ska bygga och hur tomten ser ut är det viktigt att titta på detaljplanen för området. Undersök hur du får bygga just där. Om du fäster dig för en viss typ av hus för att senare upptäcka att det blir en meter för högt är det trist att behöva börja om. Undersök också hur solen går och i vilken riktning du vill ha en eventuell uteplats. Vill du ha ett garage, förråd eller carport? Tänk igenom den placeringen redan när du bestämmer dig för hustyp, kanske genom att lägga ut rep eller pinnar som ger en uppfattning om storlek.

Namn: Jacob Edlund
Gör: Husdesigner på Skidstahus
Hus jag är extra nöjd med: ”Villa Asp, ett enplanshus som funnits länge men som uppdaterats mycket genom åren. Kök och vardagsrum är nästan 50 kvadratmeter stort och i kombination med en takhöjd på fem meter är Villa Asp ett hus som jag verkligen trivs i.”

 

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss