“Jag bygger hus med samma engagemang som om det vore mitt eget hus”

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Äntligen har Skidstahus öppnat kontor i Stockholm. Och en av våra villasäljare på plats är Kristian Olsson. Här berättar han om varför du bör läsa bygg-och planlagen, varför han älskar sitt jobb och om vägen till ditt drömhus. 

 

Varför började du jobba på Skidstahus? 

– Jag är utbildad elektriker i grunden men insåg ganska snart att det jag verkligen brann för var mötet mellan människor. Det ledde till att jag började jobba som säljare. Våren 2018 byggde mina föräldrar ett Skidstahus och jag fick en väldigt positiv bild av företaget. Så jag blev nyfiken både på husbranschen och Skidstahus, och sökte mig dit. 

Varför tror du att allt fler vill bygga eget hus?

– Det kan bero på att det idag finns mer information om hur det går till att bygga hus. Förr fanns det inte lika tillgängligt och då kanske det kändes mer avlägset och skrämmande. Idag får du även mycket bra hjälp i olika form på nätet, vilket underlättar att våga ta steget.  

Vad är dina bästa tips till någon som vill bygga hus?

Våga fråga om hjälp i ett tidigt skede – helst innan du köper din tomt. Det är nämligen jättebra om vi får följa med och titta på olika tomter så att vi kan hjälpa till att avgöra markförhållandena och ge en bedömning av vilka hus som passar på tomten. Det här är särskilt viktigt om du vill bygga en viss hustyp eller design, eftersom alla tomter inte passar alla hus. 

Hur mycket erfarenhet måste jag ha för att bygga hus?

– Egentligen inte mycket alls. Det som kan vara bra att göra är att läsa på om bygg- och planlagen, eftersom du automatiskt blir byggherre när du bygger hus. Så därför är det bra att ha koll på vad det innebär att vara byggherre. Och när det gäller själva byggprocessen finns vi med så mycket som kunden själv önskar. Vill du, håller vi dig i handen hela vägen från drömmar och visioner till att du har nyckeln i handen. 

Varför bör jag välja Skidstahus? 

– Skidstahus är genuint rakt igenom. Dels med det senvuxna norrländska träet men framförallt när det kommer till flexibiliteten med att vi kan skräddarsy huset exakt så som du vill ha det. Och trots att vi är en av Sveriges största hustillverkare får man känslan av att vi är ett litet och familjärt företag, något jag tror beror på det personliga engagemanget som finns. Jag bygger hus med samma engagemang som om det vore mitt eget hus. 

Hur går jag tillväga om jag vill bygga hus med er?

– Det första steget är att ta kontakt med en lokal hussäljare, till exempel mig om du bor i Stockholms eller Södermanlands län. Vi träffas, lär känna varandra och sätter upp en plan utifrån dina önskemål och behov. Och kom ihåg – inga frågor är för stora eller för små. 

Kontakta Kristian eller någon av våra andra säljare här https://www.skidstahus.se/personal/ 

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss