4 saker att tänka på med julbelysning utomhus

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Lys upp ditt hus och din tomt under mörka tider med mysig utomhusbelysning. Diskret och stämningsfullt eller all in – det är upp till dig. Här är fyra saker som är bra att tänka på. 

 1. Testa innan du sätter upp den
  Efter att ha spenderat en halvtimme på att ringla en ljusslinga runt halva huset och sedan inse att den inte fungerar, vill du inte vara med om. Testa alltid dina lampor och slingor innan du sätter upp dem, och kontrollera vilka glödlampor som eventuellt behöver bytas ut. 
 2. Se till att belysningen är avsedd för utomhusanvändning
  Det ska stå på förpackningen om belysningen är gjort för att användas inne eller ute. Symbolen du ska leta efter är bokstäverna ”IP” ihop med två siffror, där 68 är det högsta värdet. En en ljusslinga ska exempelvis vara märkt som lägst med IP 44. Saknar produkten IP-beteckning ska du inte använda den utomhus. Kom också ihåg att de förlängningssladdar du använder ska vara avsedda för utomhusbruk. 
 3. Använd timer
  Koppla din belysning till en timer så slipper du tänka på att tända och släcka. Även dessa behöver vara avsedda för utomhusbruk. Tips – det finns timers som du kan röststyra – perfekt för dig som använder Alexa eller Google Home. 
 4. Tänk på grannarna
  Är du en sådan person som gillar att köra all in? Kul! Det har blivit allt mer populärt att dekorera uppifrån och ner med färgglad belysning i typisk amerikansk stil. Men kom ihåg att tänka på dina grannar, speciellt om du har dem nära. Blinkande lampor och färgglada tomtar kan vara väldigt störande. Framförallt om de är på dygnet runt och blinkar rakt in i ett sovrum eller vardagsrum. 

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss