“Att bygga hus är det bästa och det värsta man kan göra”

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Egendesignat. 200 kvadratmeter. I det här unika huset bor Linn, Eric, sonen Lennox och deras franska bulldog Chelsea.

Processen var igång redan våren 2016 när Linn och Eric började planera husbygge. Paret tittade på flera andra husleverantörer innan de, efter rekommendationer från gemensamma vänner, fick kontakt med Mikael Roos, säljare i på Skidstahus i Stockholm. Paret berättar att de klickade direkt med Mikael.

– Micke är en av många anledningar till att vi valde Skidstahus som leverantör. Våra vänner tipsade om honom och vi fick en väldigt bra kontakt. Det gjorde att vi kände oss trygga med vårt husbygge även om priset var en stor bidragande faktor.

“En annan viktig faktor var att man faktiskt får möjlighet att designa huset precis som man vill.”

Tillsammans med arkitekter från Skidstahus ritade paret huset från scratch för att få det till sitt alldeles egna.

– Vi flyttade trappen, väggarna, ändrade fönsterplaceringar och gjorde tillval som allt från kamin till centraldammsugare. Vi har även satt in golvvärmeslingor i hela huset.

Köket är ett rum som fått extra mycket fokus

Byggprocessen

Hösten 2016 var planeringen klar och huset började byggas under vintern – en process som kändes lång i början.

– Det är ju väldigt mycket att tänka på när man bygger hus. Man tycker ju att man har någorlunda koll på hur byggprocesser går till, men man lär sig ändå en hel del nytt under tiden, berättar Eric och Linn fyller i:

– Ja, i början kändes det långsamt, men så fort grund, väggar och ytterskal var färdigt kändes det som att det hände nya saker varje gång man besökte huset.

Även badrummet har fått mycket tillval

Inget husbygge utan överraskningar

Givetvis har inte allt bara gått som en dans. Underleverantörer har varit försenade och bland annat levererades en trapp som var feltillverkad vilket försenade byggprocessen några veckor.

– Men det är ju sådant man får räkna med. Det positiva är att vi alltid haft en bra dialog med Skidstahus och vår säljare, som alltid har löst våra problem. Vi har skickat ett mejl eller lyft luren och då har de löst det.

Och allt har såklart varit värt det i slutändan. Även om paret är överens om att husbygge är både det värsta och det absolut bästa man kan göra så är det värt det dagen man kliver in i sitt egna hus.

“Att bygga hus är både det värsta och det absolut bästa man kan göra”

Den 9 September 2017 gick flyttlasset och Linn och Eric flyttade in i drömhuset i Stuvsta. Två veckor senare föddes sonen Lennox. Familjen är oerhört nöjda med sitt nya hem och vad de har skapat tillsammans.

– Vi vill verkligen rekommendera Skidstahus! Inte minst tack vare hjälpen och stöttningen som vi fått under hela byggprocessen – den har varit ovärderlig! Men framför allt har det känts så otroligt prisvärt. Med tanke på att vi ritat huset själva och även lagt mycket fokus på tillval så har vi fått väldigt mycket för pengarna, förklarar paret.

– Även alla småsaker som man inte tänker på förrän man är på plats spelar in. Kvalitén på virket till exempel, det är en typisk småsak som man inte tänker på innan, skrattar Linn.

Fakta

Huset
200 kvadratmeter egendesignat hus i Stuvsta.

Vem bor här?
Linn Högg, 27 år, jobbar som sjuksköterska
Eric Zimmerman, 30 år, driver eget tillsammans med sin far
Lennox, 6 månader
Chelsea, fransk bulldog, 4 år

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss