Fem tips för smartare förvaring.

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Snyggt, stajlat och städat i all ära, men för ett praktiskt liv är hemmets förvaring A och O. Hur får man till den magiska kombinationen funktion och ett tjusigt yttre?

Fem tips för smartare förvaring:

  1. Rensa rejält

Kanske är det dags att konfrontera alla högar? Finns det prylar, kläder och skor som kan kastas eller skänkas? Våga göra dig av med saker du inte använder eller behöver. Du måste inte göra allt på en gång, sätt upp delmål. På så sätt känns uppgiften inte lika övermäktig.

 

  1. Tämj röran

En välplanerad garderob gör att du får bra överblick över dina plagg – och du slipper köpa nytt för att du inte hittar något. Organisera garderoben utifrån säsong. När sommarkläderna åker fram plockar du bort vinterkläderna och tvärtom. För att göra det ännu enklare att hitta rätt outfit kan du placera kläderna så som du bär dem på kroppen.

förvaringslösning elfa

Foto: Elfa

  1. Planera mera

Att ständigt leta efter kläder och prylar påverkar trivseln och humöret. Att verkligen tänka till och planera sin förvaring är väl investerad tid. Var sak på sin plats förhindrar konflikter och du får tid och energi över för annat som är viktigt i livet.

 

Foto: Elfa

  1. Frigör ytor

I de flesta hem finns det dolda förvaringsytor. Genom att utnyttja döda utrymmen ovanför och bakom dörrar, under sängen och ta till vara på hela takhöjden kan du trolla bort saker med hjälp av smart och flexibel förvaring. Och när prylarna försvinner blir det mer yta att leva livet på.

 

  1. Följ strukturen

När du har rensat, skaffat en bra och effektiv förvaringslösning och bestämt var de olika prylarna, plaggen och skorna ska förvaras – då har du skapat en struktur. Följ den, du kommer inte att ångra dig!

förvaringslösning elfa

Foto: Elfa

Följ Skidstahus på instagram för fler heminredningstips och inspiration.

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss