Husdrömmen i Notsand

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Vi har pratat med Harriet Wikström som under hösten 2019 flyttat in till sitt nybyggda hus som är skräddarsytt efter läget, utsikten och deras önskemål. Hon har delat med sig av sina bästa råd till dig som ska bygga nytt eller bygger nytt hus just nu.  

Familj: Harriet och Jens, deras två utflyttade barn.

Bor: Notsand som ligger utanför Härnösand.

Hus: Skräddarsytt enplanshus.

Instagram: @houseofnotsand

I Notsand utanför Härnösand har Harriet och Jens byggt sitt drömhus. Efter 22 år i deras tidigare boende, utflyttade barn och drömmen om att bygga eget – kom till slut tomten i Notsand till salu. Tomten blev deras och de bokade in möten med husleverantörer i trakterna för att se vad de hade att erbjuda. Att valet föll på Skidstahus beror på närheten och kundkontakten, “Det kändes tryggt och det var såklart smidigt att de fanns i Härnösand”. Sedan var husprocessen igång. Bygglov skickades in – och blev snabbt godkänt. Och skissen på huset hade Harriet redan klar “Jag har ritat hus för skojs skull i alla år”.

Att bygga nytt innebär många val. En stor del av valen görs innan allting är på plats vilket gör att det kan vara svårt att föreställa sig slutresultatet. “Man vill ju att det nya hemmet ska vara snyggt, men viktigaste är att det är praktiskt.” säger hon. Vad ska rummen användas till? Kommer gästrummet oftast ha fler än en som sover över – tänk då på att en bäddsoffa/större säng ska rymmas. Stryker ni mycket kläder? Se till att ha plats för det i tvättstugan. Gillar barnen att leka i vardagsrummet? Gör plats för förvaringsmöjligheter för att slippa bära allting fram och tillbaka. 

“Jag vet att man tänker att vi ska rensa och kasta det vi inte använder när vi flyttar – men nej. Tänk förvaring och tänk praktiskt.” är Harriets råd. Varje familj har olika behov och med Skidstahus får du hjälp med att skräddarsy lösningar efter dina förutsättningar.

Harriets råd vid nybygge

  • Undersök, läs på och fråga mycket om vad som ingår vid exempelvis helentreprenad för att det inte ska bli missförstånd i ett senare skede. 
  • Elen är viktig – var ska belysningen placeras? Vi tog hjälp av både inredningsarkitekten och elfirman för att komma fram till vars uttagen ska placeras och elen ska dras. 
  • Ta hjälp vid val av färg och tapet. Vi tog hjälp av inredningsarkitekt för att få experthjälp men samtidigt få till vår stil.

______________________________________________________________________________________

5 kunder berättar – Därför valde vi Skidstahus

Så väljer du rätt husmodell

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss