Kund berättar – bra att tänka på inför husbygge

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Tips och tankar vid byggnation av villa. Tillsammans med familjen flyttar Helena snart in i sitt nya Skidstahus i vackra Västerbotten. Huset har dem ritat tillsammans med vår husdesigner för att kunna skräddarsy just deras husdröm.

Vad är det bästa med att bygga nytt?

Att vi får det precis som vi vill ha det. Och att det blir praktiskt och lättstädat!
Vi får möjlighet att leva ut våra husdrömmar och skapa vår egen prägel och energi i huset.

Vad är det sämsta med att bygga nytt?

Det är dyrt och tidskrävande. Dock otroligt värt det i slutändan.

Finns det något du önskar att du hade vetat om husbygge innan du satte igång?

Jag måste säga att vi verkligen gjort vår research, den har pågått i några år och jag har en massa mappar på datorn, haha. Vi var väl förberedda men visst, trots att jag visste saker skulle vara dyrare än jag trott så kom det ändå som en chock då saker är dyrare än man tror.

Jag hade nog velat veta hur mycket hands on man måste vara. Detta var dock vår säljare bra på att nämna men jag hade nog inte helt förstått, eller lyssnat, haha. Måste säven säga att det också är bättre än vad jag trott att vara hands on. Vi har god relation med hantverkare och säljare så vi känner verkligen att vi är med i processen, vilket är väldigt roligt.

Vad ser du mest fram emot med att få flytta in i ditt nya hem?

Att komma ner för den vackra trappan, in i köket, slå på den nya kaffemaskinen, ta en kopp kaffe i morgonrocken, öppna altandörrarna och njuta av utsikten.

Sedan, julen – så klart! Tror maken mest ser framemot att basta och göra upp en eld.

Prata med andra som byggt hus!

 

 

Har du några tips till blivande Skidstakunder?

  • Gör din research! Besök gärna Nybygget eller andra som byggt hus och ställ en massa frågor.
  • Det blir lätt dyrare än vad man tänkt sig så håll god kommunikation med alla inblandade, var tydlig med vad ni vill och hur ni tänker. Vi är så tacksamma att vi haft en säljare vi kunnat haft rak kommunikation med. Superviktigt i en husprocess!
  • Kolla upp det som är viktigt för dig, t ex  ytterdörrens insida var slät vilket jag inte visste och vi kollade upp det så vi kunde ändra som vi ville ha det. Vi kan alla missa något och i slutändan är det vi som kunder som ska bo i huset, så vi måste också ta ansvar för att veta saker.
  • Det är svårt att få en känsla för huset från en ritning då är det viktigt att veta t ex hur mycket är 12 kvm. Hur känns 12kvm, är det bra storlek för oss? Fråga kompisar hur stora deras rum är då ni hälsar på. Sådana saker för att få en känsla.
  • Kom ihåg att ta huspauser! Det är hårt jobb om även om det inte är ni som faktiskt bygger. Ha kul med din partner, det sliter på alla att bygga hus så att skratta är viktigt.
  • Prata med andra som byggt hus och kolla runt på Instagram för idéer och tips! Sedan kommer man alltid hitta saker som kunde gjorts annorlunda men glöm inte att njuta av processen. Det är en stor grej att bygga hus! Det är en superhäftig känsla!

Läs mer om familjens resa från start till inflyttning – reportage Willa Widenlou.

 

Följ familjens inflyttning och nya vardag i ett Skidstahus på @willawidenlou på Instagram.

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss