Inredning för uteplats

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Osäker på hur du ska möblera altanen för att skapa en härlig och mysig stämning? Vi har listat tre enkla tips för en snygg altan!

Enkel inredning för altanen

Dela in altanen

Det första tipset handlar om att dela in altanen i olika delar. Kanske rymmer du både en skön loungedel och en inbjudande matplatsdel? Med en tydlig uppdelning, där det lämnas lite luft och gångutrymme emellan, blir det genast en behagligare känsla.
För att få en fin inramning och svalkande skugga, kan matgruppen med fördel placeras under pergola, segel eller paviljong.

Skapa atmosfär och små rum på altanen genom att dela upp ytan. En skön myshörna och en matplatsdel för långa middagar.

Gruppera krukor och växter

Att sprida ut krukor lite här och var kan ge en rörig känsla, speciellt på en stor altan. Prova i stället att placera de tillsammans. Det ger ett lugnare och mer genomtänkt intryck. Utgå gärna från ett par större, tyngre krukor och komplettera med några mindre i blandade stilar. Varför inte en egen örtagård bredvid matplatsen? Eller snygga medelhavsväxter intill loungesoffan?

Gör indelningen av altanen extra tydlig och snygg genom att färgkoordinera växter och blommor. Vad sägs om att bara ha rödrosa små blommor vid matbordet? Och bara riktigt stora gröna bladväxter som vindskyddar loungen?

Kom ihåg loppisen

För att ytterligare öka mysfaktorn på altanen är äldre ting guld värda. Håll därför utkik på kommande loppmarknader efter flätade korgar, emaljhinkar, träpallar, träbänkar, rustik keramik, färgglada kuddar eller riktiga retrolådor. Att inreda med loppisfynd är ett perfekt sätt att skapa en personlig altan och varm känsla. Det är dessutom snällt mot både miljön och plånboken.

Sommarvädret sliter hårt på din altan. Blåst, regn och strålande sol avlöser varandra. Sök efter tåliga material när du ska handla till altanen. Eller sådant som bara blir snyggare med en väderbiten patina.

 

Specialdesignat fritidshus i Stockholms skärgård

Inred med loppisfynd – Lisas 5 bästa tips

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss