Storslagna fjällvyer i Grönfjäll

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Storslagna fjällvyer, timmerpanel både utvändigt och invändigt. 71,6 kvadratmeter, 3 sovrum och storstuga med kök. I den omdesignade versionen av fjällstugan Högfjället spenderar Mikael och Ann Nilsson stor del av sin lediga tid.

När Mikael och Ann fick möjligheten att ta över familjestugan i Grönfjäll var det ett enkelt val och de fick därmed läget som många drömmer om – storslagna fjällvyer och rikligt med snö.

I början av 2015 började paret fundera på att bygga ny stuga och för Mikael som kommer från Ullånger var Skidstahus ett självklart val. Paret fastnade direkt för modellen Högfjället, men ville givetvis göra den till sin egen unika stuga.

Tillsammans med säljare och arkitekt ritade de stugan, och efter några vändor med tillval och förändringar såg ritningen ut precis som de tänkt sig.

– Vi valde helglasad gavel, flyttade kaminen och ville även ha ryggåstak, så våra önskemål ställde nog  till det lite för både arkitekten och snickarna, skrattar paret.

– Men det löste sig med allt, och vi har verkligen fått stugan precis som vi vill! Vi valde även att ha en hall istället för kallveranda och dessutom timmerpanel även på insidan för att få till den rustika känslan som vi var ute efter.

Helglasad gavel och ryggåstak var ett av tillvalen. 

Den gamla stugan – som så småningom ska bli sovstuga – lyftes åt sidan för att ge plats åt den 71,6 kvadratmeter nya stugan. Runt midsommar 2016 började byggarbetet och redan i december var det dags att flytta in i stugan där Ann och Micke nu spenderar stora delar av sin lediga tid och knappt lämnar under tiden de är där.

“Vi köpte en ny skoter i vintras, men den har knappt fått några mil för att vi inte lämnat stugan. Och om vi lämnar stugan sätter vi oss i en snödriva utanför och tittar på stugan.”

Den nya skotern paret köpte i vintras har knappt några körda mil, istället prioriteras avkoppling i stugan. Den 21 kvadratmeter stora altanen med tak är också flitigt använd.

Topp tre med att bygga med Skidstahus enligt Ann och Micke

   1. Kvalitén
    – Stugan är ordentligt byggd, både i material och byggtekniskt sett. Vi behöver till exempel aldrig fundera på att skotta taken.

 

   1. Servicen
    – Vi har fått grym service hela vägen. Byggprocessen har varit så smidig, hela vägen från tanke till färdig stuga. Dessutom har det känts tryggt och ärligt, i offerten och priset man får ingår allt, utan överraskningar. Man har ju hört om byggen där det tillkommer kostnader hit och dit, men priset vi fått har verkligen stämt till 110 procent vilket är otroligt skönt. Dessutom har vi känt oss som en del av Skidsta-gänget direkt och har inte blivit bortglömda bland många kunder.

 

   1. Kompetensen
    – Så fort vi haft några frågor har vi fått svar på dem direkt, alla våra idéer har varit välkomna och det har känts enkelt och tryggt att bygga med Skidstahus.

 1. Fakta

  Huset
  Fjällstuga Högfjället med egna designförändringar.
  71,6 kvadratmeter samt 21 kvadratmeter altan under tak.
  3 sovrum
  Storstuga med kök

  Vilka bor här? 
  Ann Nilsson, 41 år, jobbar på Ica.
  Mikael Nilsson, 42 år, kör grävmaskin.

  Läs mer om fjällstugor


  Läs mer om Ann och Michaels fjällstuga

  Så här inreder du din fjällstuga – Inspiration och tips

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss