Del två: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Hussäljare Mikael delar med sig av sina bästa tips till dig som ska bygga hus. Förra veckan delade Fredrik med sig av sina erfarenheter och denna vecka rör vi oss till Stockholm för att få ta del av Mikaels goda råd. Mikael är auktoriserad trähussäljare har arbetat för Skidstahus i över åtta år och trivs riktigt bra med sitt arbete. Han är specialiserad på villor, gruppboenden, parhus och kedjehus.

Tillverkning, byggnation och inflyttning
– Husen tillverkas i Ullånger, Höga Kusten, av senvuxen norrlandsfura, och kundanpassade hus är lite av vår specialitet. Leveranstid från fabrik är ungefär 15 veckor och sedan tar det ca 20 veckor att färdigställa huset på tomten, det kan variera något beroende på vilken hustyp som byggs samt var i landet.

Första steget
– Som säljare hjälper jag initialt kund med en produktionskalkyl för det tänkta huset. Något för kund att ha med sig till banken, om det skulle vara så. Dessutom sätter jag in kunderna i vilka byggregler som gäller för den specifika tomten och andra bestämmelser man måste förhålla sig till under byggets gång. Jag gör mitt yttersta för att stötta och guida genom hela processen, det är dessutom väldigt roligt att få vara med och förverkliga kundernas drömmar.

Bra-att-ha-lista
– Ett enkelt tips som inte kräver allt för mycket tid är att göra en lista och en prioriteringsordning över sådant man vill “krydda” sitt nya hus med, exempelvis braskamin, bastu, badkar, dubbeldusch eller takad altan. Att bygga hus är en ständigt rörlig process, därför är det många gånger skönt att ha en lista att falla tillbaka på och påminna sig själv om.

Ta en första titt
– Sedan årsskiftet har jag ett showroom i Höganäshusets lokaler i Högdalen där jag håller många möten. Allt från uppstartsmöten med kunder till leverantörs- och entreprenadträffar. Responsen har var väldigt god från samtliga och du är varmt välkommen att besöka mig där.
Adress: Stallarholmsvägen 31, 124 59 Bandhagen.


Funderar du över något? Sugen på att förverkliga din husdröm?

Kontakta din säljare för att komma igång. 

 

Mikael Roos, säljare. Villa Stockholm, Mälardalen.

Följ Mikaels arbete på Instagram @skidstahus_stockholm


Mer läsning för dig som ska bygga nytt hus


Fem  kunder berättar – Därför valde vi Skidstahus som hustillverkare

Del ett: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del två: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del tre: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del fyra: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Fler artiklar

Starta din husresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss