Del tre: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog

Hussäljare Erik delar med sig av sina bästa tips till dig som ska bygga hus.


Förra veckan delade Mikael med sig av sina erfarenheter och denna vecka rör vi oss till norrut för att ta del av Eriks goda råd.

På Skidstahus har vi säljare över hela landet så att du kan bygga hus precis där du vill. Vi hjälper dig planera husbygget, med allt ifrån bygglov till materialval. Våra säljare har stor erfarenhet och massvis av goda råd och kloka insikter att bjuda på.


Sätt budget först
– Först och främst tycker jag att man ska boka in ett möte med den bank man har för att se vilka ekonomiska förutsättningar som finns. När man har koll på budget är det betydligt lättare att forma ett hus. I samråd med banken får man de ekonomiska ramar som behövs för resten av resan, tipsar Erik.

Välj rätt tomt för dig
– När man tittar på olika tomter så bör man ta i beaktande hur markförutsättningarna ser ut och se upp för dolda utgifter.  Krävs det exempelvis omfattande åtgärder pga att tomten sluttar eller är marken möjligtvis vattensjuk? Detta är delar som kommer att kosta pengar att åtgärda innan själva husbygget kan sätta igång. Sådana saker bör man ha i åtanke när man åker runt och tittar på olika tomter, så man inte bara stirrar sig blind på själva tomtpriset.

Ta tillvara på alla kvadratmetrar
– Jag försöker ofta nyttja ytan som blir under en trappa upp till övervåning genom att göra den inbyggd med en dörr. På detta vis förvandlar man en outnyttjad yta till ett perfekt förråd för till exempel returpapper och pant, sådant som är en del av vardagen men som man sällan reflekterar över, säger Erik.

Se över förutsättningar och möjligheter
– Mina kunder undrar ofta huruvida det är möjligt att de själva gör en del av bygget, exempelvis målar och tapetserar. Eller om det går att bygga en oinredd övervåning för att själva göra resterande grovjobb, för att komma ner i pris en aning. Svaret är ja, det är ofta möjligt, tillsammans med kund går vi noggrant igenom eventuella önskemål.

Ta kontakt tidigt
– Bygga hus ska vara en rolig och harmonisk resa så vänta inte med att ta första kontakten med hussäljaren, slå gärna en signal även om du bara är i idéstadiet. Det ger säljaren en chans att förklara lite kring vilken tidshorisont som är realistisk med tanke på bygglovshantering och de olika besluten ni som husköpare ska ta ställning till. Vårt mål är att ge er en bra känsla och uppfattning kring de olika faserna, från den första tanken till ögonblicket när ni faktiskt står där med nyckeln i handen – till ert nya drömhus.

Funderar du över något? Sugen på att komma igång med husdrömmarna?

Kontakta din säljare för att komma igång. 

 

Erik Nyholm säljare Skidstahus

Erik Nyholm, säljare. Lappland, Norrbotten, Västerbotten och norra Ångermanland.


Mer läsning för dig som ska bygga nytt hus


Fem  kunder berättar – Därför valde vi Skidstahus som hustillverkare

Del ett: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del två: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del tre: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del fyra: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss