Del fyra: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Beställ våra huskataloger

Hus, fjällstuga eller fritidshus – hitta ditt nya hem i lugn och ro.
Läs eller beställ hem våra kataloger.
Beställ katalog
Hussäljare Daniel delar med sig av sina bästa tips till dig som ska bygga hus. Förra veckan delade Erik med sig av sina erfarenheter och denna vecka är det hans kollega Daniel som tipsar och ger goda råd.

På Skidstahus har vi säljare över hela landet så att du kan bygga hus precis där du vill. Vi hjälper dig planera husbygget, med allt ifrån bygglov till materialval. Våra säljare har stor erfarenhet och massvis av goda råd och kloka insikter att bjuda på.

Sätt tydlig budget
– Vilken storlek behöver du egentligen på hus? Vad klarar ekonomin? Sätt upp en tydlig budget tillsammans med er säljare som ni har förtroende för. Det finns många fina val och tillval att göra och det är lätt att dras med så att kostnaden skenar. Bestäm innan vad som är viktigt för er familj och prioritera detta, berättar Daniel.

Smarta lösningar
– Det finns många smarta lösningar i det moderna hemmet som förenklar vardagen och kryddar boendet. En smart lösning i badrummet är dolda golvbrunnar, vilket i sin tur gör det enklare att jobba med större kakelplattor. Jag ser även många smarta elsystem som kan förenkla vardagen, det är definitivt något som är värt att kika på. En annan favorit är tvättnedkastet från övervåningen ner till tvättstugan som är en mycket smidig och praktisk lösning om man är många i familjen.

Satsa på solceller
– Många av Daniels kunder funderar på om solceller kan vara något för dem. Om de ekonomiska förutsättningarna finns samt att tomten och husets läge har bra förutsättningar för att fånga solen så ser jag det absolut som ett hållbart alternativ för att hjälpa till att hemmets energibehov. Idag är det riktigt roligt att räkna på detta eftersom nybyggda hus är så snåla att man snabbt ser att husets energibehov kan räknas hem av solpanelerna.

Viktigt att känna förtroende för säljaren
– Jag tycker att man i ett tidigt skede i sina husplaner ska lyfta sina tankar och idéer med en hussäljare. Då får man snabbt vägledning samt små bra tips genom hela resan. Att bygga ett nytt hus är en process som tidvis kan kännas påfrestande, eftersom tankarna lätt ligger på huset dygnet runt. Att känna förtroende för säljaren är oerhört viktigt eftersom du kommer ha tät kontakt och denne kan stötta dig längs vägen, menar Daniel.


 

Funderar du över något? Sugen på att komma igång med husdrömmarna?

Kontakta din säljare för att komma igång. 

 

Daniel Näslund, säljare.
Lappland, Norrbotten,
Västerbotten och Norra Ångermanland.

 


Mer läsning för dig som ska bygga nytt hus


Fem  kunder berättar – Därför valde vi Skidstahus som hustillverkare

Del ett: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del två: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del tre: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Del fyra: Tips till dig som ska bygga hus – direkt från säljaren

Fler artiklar

Starta din byggresa med oss

Alla våra husmodeller är till för din inspiration,
men du kan själv designa hus och planlösning som du vill.
Kontakta oss